fredag den 13. oktober 2017

Vi skal gøre hvad vi kan...

DET MENER VI OM KLIMAPROBLEMATIKKERNE.....

Læserbreve skrevet af kursister på HF & VUC FYN Nyborg i forbindelse med temadagen den 13. oktober 2017.

Anders Bergmann

Tøj dræber!

Smid først ud, når det er rigtig slidt! Det skal vi huske på at minde hinanden om i hverdagen. Det er vigtigt for vores miljø!

Gå i genbrugsen, eller genbrug dine egne ting i stedet for at købe nyt, nyt, nyt…..
Fie Brønsholt

Vi blev forarget over hvor meget CO2 udslip, det koster at fremstille tøj. Det fik os til at gøre en forskel. Nu ved vi, at vi støtter Røde Kors, når vi afleverer vores tøj. Vi opfordrer samtlige borgere i hele Danmark til at genbruge egne ting, og få flere glade timer og minder med det, I har investeret jeres surt tjente penge i.

Er I klar over hvor meget vi mennesker fråser med vores resurser? Vi smider 16 kg tøj ud pr. person om året. Det er for meget, og det vil vi ikke finde os i!

Sådan vil vi ikke leve vores liv. Vil du hellere se godt ud end at vide, at dine næste og kære kan leve et langt, grønt og lykkeligt liv? Ligegyldigt hvordan dit tøj ser ud, om det er dyrt eller du har købt det i Føtex, så har du også været med til at svine vores miljø til!


Lad os sætte ind mod madspild!

Findes der noget bedre end en ’meat-lover’? En blanding af får, svin og ko på et stykke brød, nej vel? Jo, at være sundere som samfund og at forebygge fremtidens gode vaner for vores børn og børnebørn. Vi oplever tit, at køledisken i Netto er fuld af gule mærkater. De fleste ser det som en god ting - billigt kød! Men i realiteten er det madspild, overflod af et produkt, vi ikke føler, vi kan undvære. Hvad er problemet i det, tænker du nok. Det kræver meget energi at opdrætte, slagte og bringe oksekød fra stald til spisebord. Hvis vi spiser mindre kød, reducerer vi Co2-udslippet, som er med til at ødelægge klimaet, groft sagt er konsekvenserne af vores overflod af kød, at vores børnebørn i en større grad kommer til at vokse op i en verden med flere oversvømmelser, mere tørke samt fødevarekriser.

Vi kan ændre vores madvaner ved at bygge vores måltider op omkring grøntsager i stedet for kød. Samtidig kan vores politikere gå forrest i kampen ved at presse de offentlige institutioner til en kødfri dag om ugen og være et forbillede for resten af borgerne.

Vil du være en del af bevægelsen?

Skrevet af Frank Gade og Silja Ósk Einarsdóttir

København betaler prisen


Vi vil gerne diskutere emnet oversv
ømmelser i storbyer med fokus på skybruddet i København i 2011. Vi vil fortælle vores løsning på, hvordan vi kan få de store mængder af vand af vejen.


Vi kan godt huske den dag, hvor vi hørte om den tragiske hændelse i fjernsynet. En tidlig morgen d. 2. juli 2011 blev der udsendt en risikomelding som forvarsel om et skybrud, men ikke af så stor styrke.

Omfanget af ødelæggelserne kom bag på os alle! Næsten 6 milliarder kroner blev udbetalt til erstatning af materielle skader hos borgere, virksomhedsejere og offentlige institutioner.

Alene i Københavns Kommune betød skybruddet skader for ca. 120 millioner kroner på skoler og andre institutioner. Dette skabte stort kaos i samfundet.

Siden skybruddet i København er over 300 projekter sat i gang, hvilket har kostet os omkring 6 milliarder kroner. Projektet om ristene i vejene har vi gennemført, men andre projekter har været for komplicerede til at kunne lykkes.

Lad os få stormflodssikret vores storbyer, så vi ikke skal opleve lignende tragedie igen!
Anne Sofie Ramsing og Amalie Østergaard, HF og VUC Nyborg




Hvordan skal vi hjælpe klimaet i Danmark?


Vi skal hjælpe miljøet ved at handle danske varer! Hvorfor dette? Jo, så ville vi hjælpe miljøet og derved nedsætte CO2 - og dermed kan vi hjælpe verden.


Brian Albers
Jeg er 39 år bor i Odense. Noget som jeg går meget op i, er at handle danske varer. Hvorfor gør jeg dette? Jo, det er bedre for miljøet og derved nedsætter vi CO2. Jeg arbejder hos et firma, som får kød fra USA. Det skal fragtes derfra og til Danmark. Det er jo helt vanvittigt, når vi selv producerer dansk kød. Vi slår 30.000 Jersey tyrekalve ihjel, hvert år og sender dem på forbrænding. Vi skal til at tænke anderledes ved at handle mere dansk.

Kom så Danmark. Skal vi ikke hjælpe hinanden med at nedsætte CO2 ved at handle danske varer, fordi så vil vi hjælpe klimaet. Vi kan jo se, hvor galt der står til ved skybrud, varme vintre og isen der smelter. Det er nu eller aldrig - ellers kan vi risikere, at jorden er væk en dag.
Kom nu Danmark!

Ka’ du, kan jeg!

Bruger du energi? ”JA DA, SELVFØLGELIG!”.
Vi er alle afhængige af energi. Ingen af os ville kunne føre vores normale hverdag uden den, men hvad gør vores forbrug ved jorden? Tag et standpunkt og gør en forskel, der betaler sig.


Når man snakker om energi, er der en sammenhæng mellem vores pengepungs tykkelse og vores forbrug. Alle kan hjælpe til en grønnere jord. Noget så minimalt og så simpelt, som at slukke ens el-apparater, når de ikke bliver brugt, gør noget for miljøet og din egen økonomi. Andre vil få gavn af, at gå skridtet videre og gå efter el-apparater med en masse +++ efter den skrevne energi klasse, samt udskifte ens lyskilder til LED. Det vil gøre en markant forskel.

Med simple løsninger kan man blive selvforsynende med strøm. Så bruger du energi? ”JA DA SELFØLGELIG!” men hvorfor ikke gøre det bedste for miljøet samtidig? Det er ikke svært og behøver faktisk ikke at være dyrt, så de gamle undskyldninger om at det ikke hjælper, er fortid nu.


Kom i gang - du kan godt!
af David F. Rasmussen












                                                                                                                                                                                                                                   




















Ingen kommentarer:

Send en kommentar